Είσοδος στον λογαριασμό σας

Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 49.00€

*Ισχύει για αποστολές με Speedex Courier

Συμβουλές για την Αντιμετώπιση του Καύσωνα

Συμβουλές για την Αντιμετώπιση του Καύσωνα
Ο καύσωνας  είναι μία παρατεταμένη περίοδος πολύ ζεστού καιρού, με ασυνήθιστα υψηλές θερμοκρασίες και μπορεί να συνοδεύεται από υψηλή υγρασία, ιδιαίτερα στις περιοχές με ωκεάνιο κλίμα. Ο καύσωνας είναι ένα έντονο καιρικό φαινόμενο που παρουσιάζεται κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες και μπορεί να κάνει τη ζωή και την καθημερινότητα αφόρητη καθώς και να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα υγείας.

Πως αντιμετωπίζουμε τον καύσωνα;

 • Αποφύγετε την ηλιοθεραπεία και παραμείνετε σε σκιερά και δροσερά μέρη μακριά από χώρους όπου επικρατεί συνωστισμός.
 • Αποφύγετε τη βαριά σωματική εργασία ιδιαίτερα σε χώρους με υψηλή θερμοκρασία, άπνοια και μεγάλη υγρασία.
 • Αποφύγετε το βάδισμα για πολύ ώρα ή το τρέξιμο κάτω από τον ήλιο.
 • Προτιμήστε τα ελαφρά, άνετα και ανοιχτόχρωμα ρούχα από φυσικό υλικό για να διευκολύνεται ο αερισμός του σώματος και η εξάτμιση του ιδρώτα. Επιλέξτε ένα καπέλο που εξασφαλίζει καλό αερισμό του κεφαλιού. Φορέστε μαύρα ή σκουρόχρωμα γυαλιά με ειδική επίστρωση που προστατεύουν από την αντανάκλαση του ήλιου.
 • Φροντίστε η διατροφή σας να αποτελείται από ελαφρά και μικρά γεύματα, με έμφαση στα φρούτα και τα λαχανικά. Περιορίστε τα λιπαρά.
 • Πίνετε άφθονα υγρά (νερό και χυμούς φρούτων). Αν ιδρώνετε πολύ, προσθέστε αλάτι στο φαγητό σας. Αποφύγετε τα οινοπνευματώδη ποτά.
 • Κάντε χλιαρά ντους κατά τη διάρκεια της ημέρας κι αν χρειαστεί τοποθετείστε υγρά καλύμματα στο κεφάλι και στο λαιμό.
 • Μεριμνήστε για τα μέλη της οικογένειάς σας που πάσχουν από χρόνια νοσήματα (αναπνευστικά, καρδιαγγειακά, κλπ.). Συμβουλευτείτε το θεράποντα ιατρό τους για την εφαρμογή ειδικών οδηγιών και για όσους λαμβάνουν φάρμακα.
 • Αποφύγετε τα πολύωρα ταξίδια με τα μέσα συγκοινωνίας όταν η ζέστη είναι σε πολύ υψηλά επίπεδα.

Aν έχετε βρέφη και παιδιά

 • Ντύστε τα όσο γίνεται πιο ελαφρά. Φροντίστε ώστε τα χέρια και τα πόδια τους να είναι ελεύθερα και να μην τυλίγονται σε πάνες.
 • Φροντίστε να μην μένουν στον ήλιο μετά το μπάνιο στη θάλασσα και να φορούν πάντα καπέλο.
 • Εκτός από γάλα συνιστάται η χορήγηση και άλλων υγρών. Συμβουλευτείτε τον παιδίατρο.
 • Για τα μεγαλύτερα παιδιά, φροντίστε να πίνουν πολλά υγρά (νερό και χυμούς φρούτων) και να τρώνε περισσότερα λαχανικά και φρούτα και λιγότερα λίπη.

Aν έχετε ηλικιωμένους

 • Μετακινείστε τους σε δροσερότερους χώρους ή περιοχές (παραθαλάσσια ή σε βουνό), διότι το πολύ ζεστό και υγρό περιβάλλον αποβαίνει επικίνδυνο. Εναλλακτικά φροντίστε να παραμένουν στα κατώτερα διαμερίσματα πολυώροφων σπιτιών.
 • Ανοίξτε το σπίτι τη νύχτα για να δροσίζει και κρατάτε το ερμητικά κλειστό τις ζεστές ώρες της ημέρας.
 • Μην εγκαταλείπετε τα ηλικιωμένα μέλη της οικογένειας μόνα τους σε περιπτώσεις θερινών διακοπών ή πολυήμερης απουσίας σας από το σπίτι. Διαφορετικά εξασφαλίστε ένα άτομο για την καθημερινή τους φροντίδα.


Συμπληρώματα που βοηθούν στην αντιμετώπιση του καύσωνα!


Οι ηλεκτρολύτες είναι στοιχεία που βρίσκονται στα υγρά και τους ιστούς του σώματος και φέρουν ηλεκτρικό φορτίο. Η διατήρηση της ισορροπίας τους στον οργανισμό είναι ζωτικής σημασίας, καθώς είναι αυτά τα στοιχεία που ρυθμίζουν τα επίπεδα των υγρών στο σώμα.

Στους ηλεκτρολύτες συγκαταλέγονται το νάτριο (Na), το ασβέστιο (Ca), το κάλιο (K), το χλωρίδιο (CI-), o φώσφορος (P) και το μαγνήσιο (Mg) και η πρόσληψή τους επιτυγχάνεται μέσα από τα τρόφιμα και τα υγρά που καταναλώνονται. 

Οι κυριότεροι ηλεκτρολύτες
 Οι κυριότεροι ηλεκτρολύτες


Νάτριο:
 Το κυριότερο κατιόν του εξωκυττάριου υγρού. Το νάτριο ρυθμίζει την συνολική ποσότητα ύδατος στον οργανισμό, ενώ η μετακίνηση του νατρίου εντός και εκτός των κυττάρων, παίζει κρίσιμο ρόλο σε πολλές σωματικές λειτουργίες

•Όταν είναι συνδεδεμένο με το χλώριο, η ουσία που προκύπτει είναι το επιτραπέζιο αλάτι.

Kάλιο: Tο κύριο ενδοκυτταρικό κατιόν. Είναι απαραίτητο συστατικό σε πολλές ενζυμικές αντιδράσεις των κυττάρων, στη διατήρηση των επιπέδων των ηλεκτρολυτών στο αίμα και γενικότερα της οξεοβασικής ισορροπίας.

•Καλές πηγές καλίου είναι τα φρούτα, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά και το κρέας.

Χλώριο: Το κυριότερο ανιόν(αρνητικά φορτισμένο ιόν), που βρίσκεται στο εξωκυττάριο υγρό και στο αίμα. Είναι το ανιόν ορισμένων ενώσεων, όπως το χλωριούχο νάτριο (το κοινό αλάτι), όταν αυτό διαλυθεί στο νερό. Το θαλασσινό νερό, έχει σχεδόν την ίδια συγκέντρωση ιόντων χλωρίου, με αυτήν των υγρών του ανθρωπίνου σώματος. To χλώριο παίζει ένα σημαντικό ρόλο στην διατήρηση της φυσιολογικής ισορροπίας των υγρών του οργανισμού.

 

Οι ηλεκτρολύτες είναι πολύ σημαντικοί καθώς:

 Βοηθούν στην εξισορρόπηση του PH στον οργανισμό.

 Στην μετακίνηση των θρεπτικών συστατικών στα κύτταρα. 

 Στη σωστή λειτουργία των νεύρων, των μυών (μεταξύ των οποίων και η καρδιά) και του εγκεφάλου. 

 Στη σωστή διέλευση της ενέργειας μέσα από τα κύτταρα.

Επιπλέον, πριν από τις σωματικές δοκιμασίες, η πρόσληψη ηλεκτρολυτών μπορεί να αυξήσει σημαντικά την ενέργεια και τις επιδόσεις.


Tι συμβαίνει όταν η ισορροπία των ηλεκτρολυτών διαταράσσεται;


Ο οργανισμός μας προκειμένου να λειτουργεί σωστά θα πρέπει, οι ποσότητες νερού που αποβάλλονται να αντικαθίστανται. Αν για κάποιο λόγο η ισορροπία αυτή ανατραπεί, τότε 
διαταράσσεται και η ισορροπία των ηλεκτρολυτών, εμποδίζοντας τη σωστή λειτουργία του. Η κατάσταση αυτή ενέχει δυνητικά σοβαρούς κινδύνους για την υγεία. Τα κύρια συμπτώματα της διαταραχής των ηλεκτρολυτών είναι η κόπωση, οι μυϊκές κράμπες, η αδυναμία, ο γρήγορος και ακανόνιστος καρδιακός παλμός και η σύγχυση.


Που μπορούμε να βρούμε τους ηλεκτρολύτες;

Οι 
ηλεκτρολύτες σε φυσιολογικές συνθήκες λαμβάνονται συνήθως από χυμούς φρούτων, το γάλα, τους ξηρούς καρπούς και πολλά φρούτα και λαχανικά (ολόκληρα ή σε μορφή χυμού).
Πολλές φορές όμως είναι άμεση η ανάγκη αναπλήρωσής τους, με αποτέλεσμα να επιλέγουμε κάποιο συμπλήρωμα διατροφής.

Το ασκορβικό οξύ έχει αποδειχθεί ότι βοηθά στην υποστήριξη των ιδρωτοποιών αδένων και στην πρόληψη της εξουθένωσης σε υψηλότερες θερμοκρασίες. Η βιταμίνη C, είναι ένα βασικό αντιοξειδωτικό, το οποίο προστατεύει το δέρμα από τις βλάβες του ήλιου και βελτιώνει την παραγωγή κολλαγόνου, αποτρέποντας σοβαρά προβλήματα που προκαλούνται από την υπερβολική ζέστη, όπως θερμοπληξία και εξανθήματα. Εντούτοις, βοηθά το σώμα να ανταποκριθεί φυσιολογικά στο θερμικό στρες. Η βιταμίνη C χρησιμοποιείται μερικές φορές τοπικά για τη μείωση των βλαβερών επιδράσεων των υπεριωδών ακτίνων του ήλιου στο δέρμα και όταν συνδυάζεται με μια άλλη βιταμίνη, τη βιταμίνη Ε, και οι δύο μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη των ηλιακών εγκαυμάτων.Έχει αντιοξειδωτικά οφέλη που βοηθούν στην προστασία του δέρματος από τις βλάβες της υπεριώδους ακτινοβολίας όταν χρησιμοποιείται τοπικά πριν από την εφαρμογή αντηλιακού, τόσο πριν όσο και μετά την έκθεση στον ήλιο.
Πηγή: civilprotection.gov.grHealthstat.gralmoraplus.gr
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ icon
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ με αγορές άνω των 49.00€ *Ισχύει για αποστολές με Speedex Courier
ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΑΓΟΡΕΣ icon
ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΑΓΟΡΕΣ 5 τρόποι πληρωμής
2310 514 800
ΤΗΛ. ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ icon
ΤΗΛ. ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ 2310 514 800
Παρακολούθηση παραγγελίας
ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ icon
ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ παραγγελίας