Είσοδος στον λογαριασμό σας

Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 49.00€

Double Cleansing!!! Τι είναι και ποια είναι τα οφέλη!

Double Cleansing!!! Τι είναι και ποια είναι τα οφέλη!

Double cleansing ή αλλιώς διπλός καθαρισμός!


Σίγουρα έχεις ακούσει το τελευταίο διάστημα για την κορεάτινη ρουτίνα ομορφιάς και το glass skin. Έχεις ακούσει και για τον διπλό καθαρισμό ή αλλιώς double cleansing; Σε αυτό το άρθρο θα σου πούμε όλα όσα δε γνωρίζεις για τον διπλό καθαρισμό και θα απαντήσουμε και σε κάποιες δημοφιλής ερωτήσεις / ανησυχίες...


Πίνακας Περιεχομένων


Ο διπλός καθαρισμός είναι μία διαδικασία καθαρισμού του προσώπου, η οποία όμως ολοκληρώνεται σε δύο στάδια χρησιμοποιώντας διαφορετικά προϊόντα στο καθένα. Είναι ο καλύτερος τρόπος να απομακρύνετε το μακιγιάζ, τους ρύπους και τα βακτήρια από την επιδερμίδα σας ενώ ταυτοχρόνα την προετοιμάζει για τη σωστή εφαρμογή των υπολοίπων προϊόντων.


Το πρώτο στάδιο γίνεται με ένα καθαριστικό έλαιο και στο δεύτερο στάδιο ακολουθεί ο καθαριστικός αφρός. Ξεκινάτε πάντα με ένα έλαιο καθαρισμού το οποίο αφαιρεί το make up, την αντηλιακή προστασία και άλλες ακαθαρσίες που συσσωρεύτηκαν στην επιδερμίδα σας κατά τη διάρκεια της ημέρας. Ακολουθεί ένα water based καθαριστικό, όπως ένας αφρός καθαρισμού, που διαλύει τις ακαθαρσίες, όπως τον ιδρώτα και τη σκόνη.


Δοκιμάστε τον διπλό καθαρισμό για μια εβδομάδα και θα σας εκπλήξει το αποτέλεσμα! 

Έχει ιδιαίτερη σημασία λοιπόν, αν θέλουμε να επιτύχουμε το μέγιστο αποτέλεσμα, να χρησιμοποιήσουμε ένα απαλό oil based καθαριστικό στο πρώτο βήμα, ακολουθούμενο από ένα υδατικής βάσης (water based) καθαριστικό στο δεύτερο. Επειδή οι ιδιότητες και τα χαρακτηριστικά τους διαφέρουν, το καθένα τους θα προσφέρει καθαρισμό στους δικούς του τομείς. Οπότε, ενώ οι ιδιότητες ενός oil based καθαριστικού το καθιστούν ιδιαίτερα αποτελεσματικό στην απομάκρυνση του make up, της αντηλιακής, των περιβαλλοντικών ρύπων και του περίσσιου σμήγματος, αυτό με την σειρά του συντελεί στην καλύτερη λειτουργία του δεύτερου waterbased καθαριστικού, βοηθώντας το να εισχωρήσει καλύτερα στους δερματικούς πόρους και να απομακρύνει ουσιαστικά και σε βάθος τις όποιες δερματικές ακαθαρσίες καθώς και τον ιδρώτα.

Με αυτόν τον τρόπο δεν επιτυγχάνουμε απλώς έναν καλύτερο καθαρισμό, αλλά προσφέρουμε αναζωογόνηση στη θαμπή και κουρασμένη επιδερμίδα, βοηθώντας την παράλληλα να γίνει πιο “δεκτική” στα προϊόντα περιποίησης, προκειμένου αυτά να απορροφηθούν πιο άμεσα και να την τονώσουν.


Συχνές ερωτήσεις


1. Πόσο συχνά πρέπει να κάνω διπλό καθαρισμό;

Ο διπλός καθαρισμός πρέπει να γίνεται δύο φορές την ημέρα, μια το πρωί και μια το βράδυ. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει τόσο διαθέσιμος χρόνος, καλύτερα να επιλέγετε το βράδυ. Ο πρωινός καθαρισμός αφαιρεί την λιπαρότητα και τον ιδρώτα που το δέρμα παρήγαγε κατά τη διάρκεια του ύπνου, καθώς επίσης και τις ακαθαρσίες που έχουν μείνει από το προηγούμενο βράδυ. Ο βραδινός καθαρισμός αφαιρεί το make up, spf και άλλες ακαθαρσιες που το δέρμα μάζεψε κατά τη διάρκεια της ημέρας.


2. Το έλαιο καθαρισμού δε θα μου προκαλέσει breakouts;

Σε καμία περίπτωση! Όταν χρησιμοποιείται σωστά ένα καθαριστικό έλαιο δεν προσθέτει λιπαρότητα στο πρόσωπό σας. Στην πραγματικότητα απομακρύνει την περίσσεια λιπαρότητα από το πρόσωπο διατηρώντας την επιδερμίδα καθαρή ενώ βοηθά στην εξισορρόπηση της υγρασίας του δέρματος. Αυτό σημαίνει ότι το δέρμα σας έχει μικρότερη πιθανότητα για κάποιο breakout.

3. Έχω λιπαρό δέρμα, γιατί πρέπει να χρησιμοποιήσω έλαιο καθαρισμού;

Τα καθαριστικά έλαια αφαιρούν απαλά το σμήγμα και βοηθούν στην ισορροπία του δέρματος προλαμβάνοντας την παραγωγή επιπρόσθετου σμήγματος. Θα παρατηρήσετε ότι χρησιμοποιώντας έλαιο ή balm καθαρισμού θα αρχίσει να μειώνεται η γυαλάδα του προσώπου σας.

4. Είναι ο διπλός καθαρισμός υπερβολικός;

Όχι. Τα έλαια καθαρισμού δεν αφαιρούν από το δέρμα σας λιπίδια και κεραμίδια τα οποία είναι απαραίτητα για να κρατάνε την επιδερμίδα υγιή και ισορροπημένη. Αν χρησιμοποιείτε ένα καθαριστικό βασισμένο σε νερό το οποίο ταιριάζει στον τύπο της επιδερμίδας σας δε θα αφαιρέσει ούτε την υγρασία που χρειάζεται το δέρμα σας.

Αν δεν έχετε εντάξει στην καθημερινή ρουτίνα ομορφιάς σας τον διπλό καθαρισμό, τότε να τον ξεκινήσετε -έστω και μία φορά την ημέρα- και θα αποκτήσετε ένα πιο ανανεωμένο και φρέσκο δέρμα...

Αποποίηση ευθύνης

Το περιεχόμενο του παρόντος διαδικτυακού ιστοτόπου δεν αποτελεί και δεν μπορεί να εκληφθεί ως ιατρική συμβουλή, διάγνωση, θεραπεία ή υπόδειξη. Όλες οι πληροφορίες παρέχονται στους αναγνώστες από επαγγελματίες υγείας, αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν υπάρχει καμία πρόθεση το περιεχόμενο αυτό να υποκαταστήσει την εξατομικευμένη ιατρική συμβουλή, διάγνωση, πρόγνωση ή θεραπεία.
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ icon
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ με αγορές άνω των 49.00€
ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΑΓΟΡΕΣ icon
ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΑΓΟΡΕΣ 5 τρόποι πληρωμής
2310 514 800
ΤΗΛ. ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ icon
ΤΗΛ. ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ 2310 514 800
Παρακολούθηση παραγγελίας
ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ icon
ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ παραγγελίας