Είσοδος στον λογαριασμό σας

Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 49.00€

Βιταμίνη C! Όλα όσα πρέπει να ξέρεις!

Βιταμίνη C! Όλα όσα πρέπει να ξέρεις!

Η βιταμίνη C, γνωστή και ως ασκορβικό οξύ, είναι μια αναγκαία βιταμίνη για την καλή υγεία και τη λειτουργία του οργανισμού. Βρίσκεται σε 4 διαφορετικές μορφές, στερεοϊσομερή. 

Είναι υδατοδιαλυτή, που σημαίνει ότι δεν αποθηκεύεται στο σώμα με αποτέλεσμα να μην παρατηρείται υπερβιταμίνωση και πρέπει να λαμβάνεται τακτικά μέσω της διατροφής ή των συμπληρωμάτων.

Πίνακας Περιεχομένων

Βιταμίνη C Ιδιότητες

  1. Αντιοξειδωτική Δράση: Η βιταμίνη C λειτουργεί ως αντιοξειδωτικό, προστατεύοντας τα κύτταρα από τις ελεύθερες ρίζες και τις βλάβες που προκαλούνται από το περιβάλλον και τον μεταβολισμό.

  2. Συμβολή στο Ανοσοποιητικό Σύστημα: Βοηθάει στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, βοηθώντας τον οργανισμό να αντιμετωπίζει ιούς και βακτήρια.

  3. Συμμετοχή στη Σύνθεση του Κολλαγόνου: Η βιταμίνη C είναι απαραίτητη για τη σύνθεση του κολλαγόνου, που είναι σημαντικό για την υγιή επιδερμίδα, τα μαλλιά, τα νύχια και τη γενική δομή των ιστών.

  4. Αποτελεί Συστατικό της Διαδικασίας Επούλωσης: Βοηθάει στην ανάπτυξη και επούλωση των τραυμάτων, καθώς συμμετέχει στην παραγωγή κολλαγόνου.

  5. Υποστήριξη της Υγείας του Εγκεφάλου: Μερικές μελέτες έχουν δείξει ότι η βιταμίνη C μπορεί να συμβάλει στην υγεία του εγκεφάλου και τη μείωση του κινδύνου για ορισμένες νευρολογικές παθήσεις.


Βιταμίνη C τροφές 

Η βιταμίνη C παρουσιάζεται σε πολλά τρόφιμα, κυρίως σε φρούτα και λαχανικά. Είναι σημαντικό να συμπεριλαμβάνουμε αρκετά από αυτά στην καθημερινή μας διατροφή για να καλύψουμε τις ανάγκες μας σε βιταμίνη C. Ορισμένα από τα τρόφιμα πλούσια σε βιταμίνη C περιλαμβάνουν:

  1. Κίτρα και Πορτοκάλια: Εξαιρετική πηγή βιταμίνης C. Ένα μεγάλο πορτοκάλι περιέχει περίπου την ημερήσια συνιστώμενη δόση.

  2. Φράουλες: Πλούσιες σε βιταμίνη C και ένα ποτήρι φράουλες μπορεί να προσφέρει μια σημαντική ποσότητα.

  3. Μανταρίνια και Πορτοκαλάδες: Ένα μικρό μανταρίνι μπορεί να καλύψει ένα μεγάλο μέρος των καθημερινών αναγκών σε βιταμίνη C.

  4. Πιπεριές: Κόκκινες και πράσινες πιπεριές περιέχουν αρκετή βιταμίνη C.

  5. Μπρόκολο: Ένα φλοιό μπρόκολου παρέχει μεγάλη ποσότητα βιταμίνης C.

  6. Λεμόνια και γκρέιπ-φρουτ: Και τα δύο είναι αρκετά πλούσια σε βιταμίνη C.

  7. Ακτινίδια, παντζάρι, κρεμμύδι: Παρέχουν επίσης υψηλές ποσότητες βιταμίνης C.

Ενώ η βιταμίνη C είναι σημαντική για την υγεία μας, η καλύτερη πρακτική είναι να έχουμε μια ποικιλομορφία τροφών στη διατροφή μας για να καλύψουμε όλες τις θρεπτικές μας ανάγκες.

Δοσολογία Βιταμίνης C

Η βιταμίνη C είναι υδατοδιαλυτή, οπότε το σώμα δεν την αποθηκεύει για μεγάλο χρονικό διάστημα. Είναι καλό να τη λαμβάνετε τακτικά, προτιμώντας να τη συμπληρώνετε μέσα από τη διατροφή ή μέσω συμπληρωμάτων, ανάλογα με τις ανάγκες σας και τις οδηγίες του γιατρού σας.

Συνήθως, η βιταμίνη C λαμβάνεται καθημερινά, ειδικά αν δεν καταναλώνετε αρκετά φρούτα και λαχανικά που περιέχουν ποσότητες βιταμίνης C. Η συνιστώμενη ημερήσια δόση βιταμίνης C για ενήλικες συνήθως κυμαίνεται μεταξύ 65 - 90 mg ανά ημέρα. Συγκεκριμένα, 90 mg για τους άνδρες και στα 75 mg για τις γυναίκες. Για τους καπνιστές, είναι 125 mg και 110 mg αντίστοιχα.

Αν χρησιμοποιείτε συμπληρώματα βιταμίνης C, συνιστάται να ακολουθείτε τις οδηγίες στη συσκευασία ή να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας για το πόσο να πάρετε ανάλογα με τις ανάγκες σας και τη γενική σας υγεία. Εάν παίρνετε οποιοδήποτε συμπλήρωμα, είναι σημαντικό να ενημερώνετε τον γιατρό σας, ιδίως εάν λαμβάνετε και άλλα φάρμακα, για να αποφευχθούν ανεπιθύμητες αλληλεπιδράσεις.


Βιταμίνη C για παιδιά 

Η βιταμίνη C είναι σημαντική για τα παιδιά για πολλούς λόγους. Μερικοί από αυτούς είναι:

  1. Ενίσχυση του Ανοσοποιητικού Συστήματος: Η βιταμίνη C βοηθάει στην ανάπτυξη και λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος των παιδιών, βοηθώντας τα να αντιμετωπίζουν λοιμώξεις και άλλες ασθένειες.
  2. Υγιές Δέρμα: Η βιταμίνη C είναι σημαντική για τη σύνθεση του κολλαγόνου, που είναι σημαντικό για την υγιή ανάπτυξη του δέρματος, των οστών, των δοντιών και των ιστών.
  3. Αντιοξειδωτική Δράση: Η βιταμίνη C λειτουργεί ως αντιοξειδωτικό, προστατεύοντας τα κύτταρα από τις ελεύθερες ρίζες και συμβάλλοντας στη διατήρηση της γενικής υγείας.
  4. Ενίσχυση της Ενέργειας: Η βιταμίνη C συμβάλλει στην απορρόφηση του σιδήρου από τις τροφές, βοηθώντας έτσι στην παραγωγή ενέργειας και στη μείωση της κόπωσης.

Η βιταμίνη C είναι αναγκαία για την καλή υγεία και ανάπτυξη των παιδιών και η καθημερινή κατανάλωση μέσω της διατροφής ή συμπληρωμάτων μπορεί να βοηθήσει στη διασφάλιση των αναγκών τους. Πάντα είναι σημαντικό να συζητάτε με τον παιδίατρο για τις κατάλληλες δόσεις βιταμίνης C για το παιδί σας.

Συνιστώμενη δόση για παιδιά 


Η συνιστώμενη δόση βιταμίνης C για παιδιά μπορεί να ποικίλλει ανάλογα με την ηλικία. Συνήθως, οι παιδικές δόσεις βιταμίνης C κυμαίνονται σύμφωνα με το Institute of Medicine, για τα παιδιά 1-13 μεταξύ 15 και 45 mg.

  • Παιδιά (1-3 ετών): Περίπου 15-20 mg ανά ημέρα.
  • Παιδιά (4-8 ετών): Περίπου 25 mg ανά ημέρα.
  • Παιδιά (9-13 ετών): Περίπου 45 mg ανά ημέρα.

Τα φρούτα και τα λαχανικά αποτελούν καλές πηγές βιταμίνης C για τα παιδιά. Ενδεχομένως, ανάλογα με τη διατροφή τους, θα μπορούσαν να χρειαστούν συμπληρωματική βιταμίνη C. Είναι πάντα καλό να συζητήσετε με τον παιδίατρό σας πριν δώσετε οποιοδήποτε συμπλήρωμα στο παιδί σας, για να εξασφαλίσετε ότι η δοσολογία είναι κατάλληλη για τις ανάγκες του. Επίσης, προσέξτε τυχόν αλληλεπιδράσεις με άλλα φάρμακα που μπορεί να λαμβάνει το παιδί.

Επιλέξτε τα κατάλληλα συμπληρώματα βιταμίνης c που σας προτείνουμε για περαιτέρω ενίσχυση του ανοσοποιητικού

     

Αποποίηση ευθύνης

Το περιεχόμενο του παρόντος διαδικτυακού ιστοτόπου δεν αποτελεί και δεν μπορεί να εκληφθεί ως ιατρική συμβουλή, διάγνωση, θεραπεία ή υπόδειξη. Όλες οι πληροφορίες παρέχονται στους αναγνώστες από επαγγελματίες υγείας, αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν υπάρχει καμία πρόθεση το περιεχόμενο αυτό να υποκαταστήσει την εξατομικευμένη ιατρική συμβουλή, διάγνωση, πρόγνωση ή θεραπεία.
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ icon
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ με αγορές άνω των 49.00€
ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΑΓΟΡΕΣ icon
ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΑΓΟΡΕΣ 5 τρόποι πληρωμής
2310 514 800
ΤΗΛ. ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ icon
ΤΗΛ. ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ 2310 514 800
Παρακολούθηση παραγγελίας
ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ icon
ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ παραγγελίας