Είσοδος στον λογαριασμό σας

Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 49.00€

Κονδυλώματα! Πως να τα αντιμετωπίσετε!

Κονδυλώματα! Πως να τα αντιμετωπίσετε!
Μία πολύ συχνή πάθηση των ημερών αποτελούν τα κονδυλώματα! Μην ανησυχείς όμως! Χιλιάδες άνθρωποι τα αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά κάθε χρόνο!
Μπορείς και εσύ! Το άρθρο μας θα σε βοηθήσει να ενημερωθείς σωστά για τα κονδυλώματα και να μπορέσεις να τα αντιμετωπίσεις..

Πίνακας Περιεχομένων

Κονδυλώματα 

Τα κονδυλώματα αποτελούν μικρές θηλωματώδεις βλάβες στη γεννητική και περιπρωκτική περιοχή. Μπορεί να προσβάλει αντίστοιχα άντρες αλλά και γυναίκες. Είναι η συχνότερη σεξουαλικώς μεταδιδόμενη νόσος (ΣΜΝ) και οφείλεται στον ιό HPV (ιός των ανθρωπίνων θηλωμάτων). Οι περιοχές που συνήθως εμφανίζονται είναι το πέος, το όσχεο, η βουβωνική περιοχή και η περιπρωκτική χώρα για τους άνδρες, ενώ για τις γυναίκες ο κόλπος, το αιδοίο, ο τράχηλος της μήτρας και η βουβωνική και περιπρωκτική χώρα. Σπανιότερα εκδηλώνονται στα χείλη, στο λάρυγγα, στα χέρια και στο στόμα. Τα κονδυλώματα μπορεί να είναι οξυτενή ή επίπεδα. Τα οξυτενή κονδυλώματα είναι καλοήθεις αλλοιώσεις που δεν προκαλούν καρκίνο, σε αντίθεση με τα επίπεδα κονδυλώματα που θεωρούνται προκαρκινικές αλλοιώσεις και αν δεν αντιμετωπιστούν άμεσα μπορεί να οδηγήσουν σε καρκίνο. Τα οξυτενή κονδηλώματα -γιγαντιαία κονδηλώματα- έχουν μέγεθος έως και 12 εκατοστά. 

Αιτίες των Κονδυλωμάτων

Η κύρια αιτία εμφάνισης των κονδυλωμάτων είναι ο ιός HPV, που μεταδίδεται με σεξουαλική επαφή (κολπικό και πρωκτικό σεξ), κοινή χρήση σεξουαλικών παιχνιδιών και σπάνια με στοματικό σεξ. Άλλη αιτία μπορεί να είναι λοιμώξεις, όπως ο έρπης.
Τα κονδυλώματα των γεννητικών οργάνων μπορεί επίσης να αναπτυχθούν στο στόμα ή στο λαιμό ενός ατόμου που είχε στοματική σεξουαλική επαφή με ένα μολυσμένο άτομο. Τέλος, ο αριθμός των σεξουαλικών συντρόφων (ιδίως χωρίς τη χρήση προφυλακτικού) καθώς και το χαμηλό ανοσοποιητικό, αποτελούν πιθανές αιτίες εμφάνισης κονδυλωμάτων.

Συμπτώματα και Διάγνωση

Τα κονδυλώματα εμφανίζονται ως μικροί όγκοι που μοιάζουν με κρεατοελιά. Συγκεκριμένα, θυλωματώδεις σχηματισμοί στην περιοχή του πέους, του κόλπου, του τραχήλου, του πρωκτού, του αιδίου, του ορθού κλπ. Μπορεί να είναι είτε εσωτερικά είτε εξωτερικά και συνήθως προκαλούν φαγούρα, αίσθημα καύσου ή ευαισθησία στην αφή και μπορεί να συνοδεύονται από φουσκάλες ή κοκκινίλες στο δέρμα, ενώ σε προχωρημένο στάδιο προκαλείται ακόμη και αιμορραγία λόγω των δερματικών βλαβών.
Η διάγνωση τους πρέπει να γίνεται από ιατρό, ο οποίος θα εξετάσει την κατάσταση και θα εκτιμήσει το ιατρικό ιστορικό του ασθενούς. Πολλές φορές μπορεί να τα μπερδέψουμε με σπυράκια, σπίλλους, αιμορροΐδες ή κρεατοελιές. Το σημαντικότερο για την αποτελεσματική αντιμετώπισή τους είναι η έγκαιρη διάγνωση!

Αντιμετώπιση και Πρόληψη

Η αντιμετώπιση των κονδυλωμάτων εξαρτάται από την αιτία τους. Σε πολλές περιπτώσεις, η αντιμετώπιση εστιάζεται στην αντιμετώπιση της βασικής παθολογίας. Κάποιοι τρόποι αντιμετώπισης είναι:

  • Οι φαρμακευτικές αγωγές τοπικής χρήσης που συνταγογραφούνται από τον ιατρό. 
  • Η χειρουργική επέμβαση σε σπάνια και πολύ σοβαρά περιστατικά
  • Η κρυοθεραπεία
  • Η θεραπεία με laser, η οποία είναι η πιο θεραπευτική αλλά και ανώδυνη.
Η πρόληψη των κονδυλωμάτων συνήθως συνδέεται με την υγιεινή της ζωής, την αποφυγή της σεξουαλικής επαφής χωρίς προφυλάξεις και την άμεση αντιμετώπιση των πιθανών λοιμώξεων. Να σημειωθεί ότι η χρήση του προφυλακτικού δεν είναι αρκετή για την προφύλαξη από τον ιό, ιδίως κατά τη διάρκεια του στοματικού έρωτα. Ο ιός μπορεί να μεταδοθεί ακόμα και με την τριβή. Το Gardasil είναι ένα εμβόλιο που προστατεύει από τους τύπους 16,18,6,11 του HPV. Οι τύποι 6 και 11 του ιού προκαλούν κονδυλώματα των γεννητικών οργάνων, ενώ οι 16 και 18 προκαλούν καρκίνο του τραχήλου της μήτρας. Το εμβόλιο είναι προληπτικό και όχι θεραπευτικό και πρέπει να δοθεί πριν από την έκθεση στον ιό για να είναι αποτελεσματικό. Συστήνεται καλύτερα πριν από την έναρξη της σεξουαλικής δραστηριότητας. 

Παρόλο που τα κονδυλώματα συνήθως δεν είναι σοβαρά, είναι σημαντικό να τα εξετάζει ιατρός όταν εμφανιστούν, ιδίως αν συνοδεύονται από άλλα συμπτώματα.

Να θυμάστε ότι η έγκαιρη διάγνωση οδηγεί και στην αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση!

Μη φοβηθείτε να επισκεφτείτε τον ιατρό σας ακόμη και για την παραμικρή υποψία!

Μπορείτε να βρείτε στο pharmacythess.gr, εφόσον συμβουλευτείτε τον γιατρό σας, ειδικές θεραπείες για τα προβλήματα της ευαίσθητης περιοχής, τις οποίες πρέπει να χρησιμοποιείτε ακολουθώντας πάντα τις οδηγίες των σκευασμάτων ή των επαγγελματιών υγείας που σας τα προτείνουν.

Το pharmacythess.gr προτείνει:

Αποποίηση ευθύνης

Το περιεχόμενο του παρόντος διαδικτυακού ιστοτόπου δεν αποτελεί και δεν μπορεί να εκληφθεί ως ιατρική συμβουλή, διάγνωση, θεραπεία ή υπόδειξη. Όλες οι πληροφορίες παρέχονται στους αναγνώστες από επαγγελματίες υγείας, αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν υπάρχει καμία πρόθεση το περιεχόμενο αυτό να υποκαταστήσει την εξατομικευμένη ιατρική συμβουλή, διάγνωση, πρόγνωση ή θεραπεία.
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ icon
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ με αγορές άνω των 49.00€
ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΑΓΟΡΕΣ icon
ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΑΓΟΡΕΣ 5 τρόποι πληρωμής
2310 514 800
ΤΗΛ. ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ icon
ΤΗΛ. ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ 2310 514 800
Παρακολούθηση παραγγελίας
ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ icon
ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ παραγγελίας