Είσοδος στον λογαριασμό σας

Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 49.00€

Ρετινόλη! Γιατί πρέπει να την εντάξεις στην καθημερινή σου ρουτίνα ομορφιάς;

Ρετινόλη! Γιατί πρέπει να την εντάξεις στην καθημερινή σου ρουτίνα ομορφιάς;

Ρετινόλη: Το Θαύμα της Επιδερμίδας


Η ρετινόλη, γνωστή επίσης ως βιταμίνη Α, αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά συστατικά για την υγεία της επιδερμίδας. Ενσωματώνοντας τη ρετινόλη στην καθημερινή σου ρουτίνα περιποίησης του δέρματος, μπορείς να απολαύσεις τα οφέλη της για μια λαμπερή και υγιή επιδερμίδα.

Πίνακας Περιεχομένων:


Τι είναι η Ρετινόλη;

Η ρετινόλη αποτελεί μια μορφή της βιταμίνης Α, μια ουσία που είναι ουσιαστική για τη διατήρηση της υγείας του δέρματος. Ενώ η βιταμίνη Α μπορεί να ληφθεί από τη διατροφή, η ρετινόλη χρησιμοποιείται και σε καλλυντικά προϊόντα λόγω των ευεργετικών της ιδιοτήτων στην περιποίηση του δέρματος. Θα τη βρεις σε καλλυντικά προϊόντα, όπως κρέμες νυκτός και serum και όχι σε προϊόντα ημέρας, λόγω της ευαισθησίας που παρουσιάζει στην υπεριώδη ακτινοβολία. 


Ρετινόλη σε κρέμες προσώπου:
 

Ρετινόλη σε serum:



Ρετινόλη σε κρέμες ματιών:
 



Οφέλη για το Δέρμα

  • Καταπολεμά τις Ρυτίδες: Η ρετινόλη έχει αποδειχθεί ότι ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου, το οποίο αρχίζει να μειώνεται μετά την ηλικία των 30 ετών, βοηθώντας στην ελαχιστοποίηση των ρυτίδων και των λεπτών γραμμών.

  • Προάγει την κυτταρική ανανέωση: Ενεργοποιεί την κυτταρική ανανέωση, βοηθώντας στην απομάκρυνση των παλιών, κατεστραμμένων κυττάρων του δέρματος, επιταχύνοντας την αναγέννησή τους και προάγοντας έτσι την παραγωγή της ελαστίνης του δέρματος.

  • Αντιμετωπίζει την ακμή: Η ρετινόλη μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της ακμής, μειώνοντας την υπερβολική παραγωγή σμήγματος και ελέγχοντας τη φλεγμονή. Επίσης, έχει επουλωτική δράση διότι βοηθά στην αντιμετώπιση ουλών που προέρχονται από την ακμή και μειώνει τη λιπαρότητα. Επίσης, δρα εναντίον των φραγμένων πόρων με αποτέλεσμα να μειώνονται τα μαύρα στίγματα.

  • Αφήνει το δέρμα λαμπερό και απαλό: Λόγω της απολεπιστικής της δράσης, το δέρμα φαίνεται πιο φωτεινό και υγιές. 


Τα αποτελέσματα της ρετινόλης εμφανίζονται συνήθως μετά από τουλάχιστον 12 εβδομάδες χρήσης, αλλά θα αρχίσεις να παρατηρείς ορατή βελτίωση από τις πρώτες 8 εβδομάδες χρήσης.


Πώς να Χρησιμοποιείς τη Ρετινόλη


Ξεκίνα Αργά:
 Άρχισε με χαμηλή συγκέντρωση ρετινόλης και αύξησε σταδιακά τη συχνότητα χρήσης για να αποφύγεις τυχόν ερεθισμούς, εξαιτίας της αύξησης της βιταμίνης Α στο δέρμα. Στην αρχή ξεκίνησε να τη χρησιμοποιείς κάθε 3 βράδια, έπειτα κάθε 2 και τέλος κάθε βράδυ. Η ποσότητα που χρειάζεται να εφαρμόζεις είναι αρκετά μικρή. Στην αρχή προτίμησε να ξεκινήσεις με μία κρέμα και όχι ορό για να μπορέσεις να υπολογίσεις σωστά την ποσότητα και να αποφύγεις τυχόν ερεθισμούς. 


Εφαρμόσε στη Βραδινή Ρουτίνα: Η ρετινόλη καλύτερα εφαρμόζεται το βράδυ πριν από τον ύπνο και μετά τον καθαρισμό αλλά σε στεγνό δέρμα για να αποφευχθούν τυχόν ερεθισμοί. Αν χρησιμοποιείς ορό, εφάρμοσέ τον μετά τον καθαρισμό σε στεγνό πρόσωπο, λαιμό και ντεκολτέ, και έπειτα χρησιμοποιείσαι μία ενυδατική κρέμα για να "κλειδώσεις" το αποτέλεσμα. Αν χρησιμοποιείς κρέμα με ρετινόλη, εφάρμοσέ τη το βράδυ σαν ενυδατική. 


Χρησιμοποίησε Αντηλιακή Προστασία: Επειδή η ρετινόλη καθιστά το δέρμα περισσότερο ευαίσθητο στον ήλιο και προκαλεί ευαισθησία στις υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου, είναι σημαντικό να χρησιμοποιείς αντηλιακή προστασία κατά τη διάρκεια της ημέρας και για όσο διάστημα εφαρμόζεις τη ρετινόλη. 


Το αντηλιακό είναι απαραίτητο step όταν χρησιμοποιείς ρετινόλη το βράδυ:


Η ρετινόλη μπορεί να χρησιμοποιηθεί από όλους τους τύπους δέρματος γιατί το όφελος από τη χρήση της βιταμίνης Α είναι μεγάλο. Από την ηλικία των 30 ετών και άνω μπορείς να την εντάξεις στην καθημερινή ρουτίνα ομορφιάς σου. Δεν αποτελεί απαγορευτικό συστατικό και για τις μικρότερες ηλικίες. Ίσα ίσα που η χρήση της προλαμβάνει την εμφάνιση των ρυτίδων διότι ενισχύει την παραγωγή του κολλαγόνου και της ελαστίνης! 


Δυνητικοί Κίνδυνοι και Προειδοποιήσεις

Παρότι η ρετινόλη είναι αποτελεσματική, μπορεί να προκαλέσει ερεθισμούς, ιδίως στην αρχή της χρήσης. Εάν αντιμετωπίσεις οποιαδήποτε ανεπιθύμητη αντίδραση, ζήτησε τη συμβουλή ενός δερματολόγου. Να θυμάσαι ότι δε χρησιμοποιείται ταυτόχρονα με AHA/BHA, Glycolic Acid & Vitamin C, καθώς ο συνδυασμός αυτός μπορεί να οδηγήσει σε ξεφλούδισμα, ερυθρότητα και ερεθισμό. 


Συνοψίζοντας, η ρετινόλη είναι ένα ισχυρό εργαλείο για την επίτευξη μιας υγιούς και νεανικής επιδερμίδας.

Ενσωμάτωσέ τη στην περιποίησή σου και ανακάλυψε τη διαφορά που μπορεί να προσφέρει στην εμφάνισή σου...

Αποποίηση ευθύνης

Το περιεχόμενο του παρόντος διαδικτυακού ιστοτόπου δεν αποτελεί και δεν μπορεί να εκληφθεί ως ιατρική συμβουλή, διάγνωση, θεραπεία ή υπόδειξη. Όλες οι πληροφορίες παρέχονται στους αναγνώστες από επαγγελματίες υγείας, αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν υπάρχει καμία πρόθεση το περιεχόμενο αυτό να υποκαταστήσει την εξατομικευμένη ιατρική συμβουλή, διάγνωση, πρόγνωση ή θεραπεία.
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ icon
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ με αγορές άνω των 49.00€
ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΑΓΟΡΕΣ icon
ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΑΓΟΡΕΣ 5 τρόποι πληρωμής
2310 514 800
ΤΗΛ. ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ icon
ΤΗΛ. ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ 2310 514 800
Παρακολούθηση παραγγελίας
ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ icon
ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ παραγγελίας